
Jean Leon
Jean Leon wou zijn eigen wijn maken, een die de hoge verwachtingen van zijn clienteel zou halen.
Hij reisde de wereld af, op zoek naar een gebied met specifieke karakteristieken die hem de kans zouden geven een signature wijn te maken met een unieke persoonlijkheid en identiteit. Eens hij de juiste plek gevonden had, verving hij de lokale varieteiten door als eerste Cabernet Sauvignons en Chardonnays te kweken in Spanje.
Dezer dagen zijn de wijnen erkend als "Single Vineyard Wine" - of 'Vi de Finca" - door het Departement van Agricultuur. De erkenning herkend het unieke karakter van de single wijngaard wijnen, het resultaat combineerd een specifieke varieteit, een specifiek soort grond en het microklimaat om de wijn volledig tot zijn recht te laten komen.
De steeds veranderende tijden vragen om nieuwe methodes. Sinds 2008 worden er dan ook organische technieken gebruikt in de wijngaarden. Vanaf de jaargang 2012, zijn hun wijnen erkend als "certified organic". Hun assortiment van Single Vineyard Wines - Vinya La Scala, Vinya le Havre, Vinya Palau en Vinya Gigi - worden geproduceerd op de traditionele manier met nobele varieteiten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en Merlot. De wijnen worden dan gerijpd op Franse en Amerikaanse eik. Deze factoren produceren unieke karakteristieken die de wijn echt een eigenwijze creatie maken.
