Pere Ventura Family Wine Estates
Het exclusieve cavahuis Pere Ventura is opgericht in 1992, maar grijpt terug naar de traditionele schuimwijn uit het verre verleden.
Peres overgrootvader produceerde de allereerste cava volgens de klassieke methode uit de Champagnestreek. Zijn grootvader en vader hebben het productieproces van hoogstaande cava's verfijnd.
Pere was pas dertig toen hij besloot de familiegeschiedenis eer aan te doen door zijn eigen cavabedrijf op te richten. Inmiddels heeft deze producent uit Sant Sadurní d'Anoia een sterke internationale reputatie opgebouwd door de combinatie van opvallende flessen en respect voor de traditionele druivensoorten. De flessen springen in het oog door hun folie met blokmotief en het typische handgedrukte embleem. De druifsoorten xarel.lo, macabeo en parellada worden in de witte cava verwerkt en trepat in de rosé. Voor zijn meer exclusieve cava's gebruikt deze producent chardonnay en pinot noir.
Bij Pere Ventura rijpen de cava's minstens achttien maanden in de koele ondergrondse galerijen en sommige blijven zelfs drie jaar of langer rusten. “Neem risico's en streef naar uitmuntendheid”, geeft Pere mee. “Dat is het geheim voor succes.”