Salvaterra
SalvaTerra telt 600 hectare wijngaarden op enkele van de meest gewaardeerde gronden van Veneto (in de eerste plaats de Valpolicella) en strekt zich uit van het Gardameer tot de Colli Eugani. In de wijngaarden worden pinot grigio en proseccodruiven verbouwd.
De wijnmakerij bevindt zich in de prachtige zestiende-eeuwse Villa Giona in San Pietro in Cariano, het hart van de Valpolicella. In het logo van SalvaTerra komen drie elementen van dit gebied terug: aarde, steen en ijzer.
De aarde, met mergel eronder, bevordert een constante en natuurlijke irrigatie van de meest prestigieuze wijngaarden.
De steen van Prun, waarmee de Romeinen de arena van Verona bouwden en die ook de Amarone Classico Riserva 'Cave di Prun' kenmerkt.
Het ijzer staat voor vakmanschap en de vaardigheden van de vele ambachtslieden die het tegenwoordig nog bewerken. IJzer is ook
het centrale element van Tenute SalvaTerra, een merk geboren uit de diepe betekenis
van het Engelse woord 'brand'.
Het vindt zijn oorsprong in Noorwegen, waar 'brander' in de achttiende eeuw verwees naar het brandmerken van vee om aan te geven wie de eigenaar was.
